Individueel

Een paard reageert op het gedrag dat je laat zien en op je innerlijke toestand.

Tijdens de individuele coaching met paard voer je een aantal opdrachten samen met het paard uit. Dit levert vaak heel snel mooie, waardevolle inzichten op. En handvatten om het anders te doen. In werk en het dagelijks leven.

Vaak komen thema’s naar voren als:

  •  durf ik daadwerkelijk leiding te geven
  •  durf ik  mezelf te laten zien
  •  durf ik op eigen benen te staan
  • hoe kan ik beter mijn grenzen bewaken en assertiever zijn
  • hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten
  • dilemma’s en keuze vraagstukken
  • loopbaanvragen
  • ik graag de controle houden en wat gebeurt er als ik de controle loslaat?

Paarden geven op hun eigen p-aardige wijze feedback.

Individueel duurt een coachingssessie ongeveer 1,5 uur. We beginnen met een intakegesprek waarbij we werken met een duidelijke (leer)vraag. Je krijgt uitleg over wat paardencoaching inhoudt en wat we precies gaan doen met het paard. Daarna maken we kennis met het paard en gaan we aan de slag. Jouw vraag of leerdoel staat hierbij centraal.   Aan het eind van de sessie kijken we terug op je ervaring en ronden we het af.

Het is ook mogelijk om een familieopstelling of loopbaanopstelling te doen met de paarden. Opstellingen zijn een middel om verborgen krachten die op ons leven van invloed zijn, zichtbaar en ervaarbaar te krijgen. Met de verworven inzichten kan je  stappen zetten. Een paard is zo gevoelig, dat hij reageert op krachten die voor ons ongrijpbaar, maar vaak wel voelbaar zijn. Door zo met het paard in een een opstelling te werken krijg je inzicht in je systeem van herkomst en wordt er weer beweging in gang gezet.

Een paardencoaching kan geboekt worden als éénmalige sessie of deel uitmaken van een langer lopend  coachingstraject. In dat geval mag je je eigen coach meenemen zodat jullie met de inzichten uit de paardencoaching verder kunnen werken.

Het is ook mogelijk om een individuele coachingssessie te doen met je eigen (verzorg) paard op je vertrouwde locatie.

Een individuele sessie paardencoaching kost € 175,00 euro, inclusief de huur van de accomodatie.

Terug naar Paardencoaching

Comments are closed.