Outplacement

In 6 stappen naar een andere baan.

Outplacement is een intensief traject van coaching en begeleiding naar een nieuwe baan. Bestemd voor mensen die niet bij hun huidige werkgever kunnen of willen blijven.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om vast te stellen welke accenten in het programma moeten liggen om je goed te helpen.

Stap 1.  Zelfanalyse en loopbaanvisie: inventarisatie van wensen, kwaliteiten, competenties en loopbaanwaarden. Na afloop van deze stap kan je je ideale baan verwoorden en heb je concrete functies om te zoeken en gericht te netwerken.

Stap 2. Opstellen van een actueel  en 2102 proof CV opstellen dat hierbij aansluit en waar je trots op bent. Sollicitatiebrieven schrijven en je persoonlijke presentatie voorbereiden voor netwerk-en sollicitatiegesprekken en social media.

Stap 3. Opstellen van een professioneel profiel, actieplan en bedrijvenlijst.

Stap 4.  Informatie over de arbeidsmarkt verzamelen en netwerkvaardigheden ontwikkelen om je mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen.

Stap 5. Vacatures zoeken en intermediairs inschakelen, inzetten van Linked In en Twitter bij je zoektocht.

Stap 6. Sollicitatiegesprekken voorbereiden en oefenen, salarisonderhandelingen voeren.

Je leert om direct en proactief om te gaan met de arbeidsmarkt. Niet wachten op een vacature, maar zelf actief stappen zetten naar een nieuwe passende baan met behulp van je actieplan, je netwerkgesprekken en onze loopbaangesprekken.

Een outplacementprogramma duurt 6 , 9  of  12 maanden zo leert de ervaring. Werk zoeken kost veel tijd. Een goede voorbereiding, een uitvoerbaar actieplan, motivatie om het plan uit te voeren en tijd om contacten te leggen en informatie te verzamelen,  zijn belangrijk om je doel te halen. Een outplacementprogramma is maatwerk: informeer naar de mogelijkheden en de tarieven. Per stap is er een passende workshop.

 

Comments are closed.