Teams en groepen

Een paard reageert op het gedrag dat je laat zien en op je innerlijke toestand. Hij weet in een oogwenk of je de leiding durft te nemen en of hij bereid is om met je samen te werken. Een paard heeft geen oordeel over ons. Hij is in het hier en nu en reageert direct op wat wij willen en uitstralen.  In teams en groepen geeft dat vermogen ons waardevolle feedback en inzicht in onszelf en hoe wij als team functioneren.

Door als team samen te werken met een paard en een bepaald doel te halen, wordt al snel duidelijk hoe de rollen en taken zijn verdeeld. Deze feedback levert inzicht en bruikbare handvatten op voor de dagelijkse praktijk op de werkvloer.

Als je als team wil verbeteren en bereid bent om naar jezelf en de diverse rollen in het team te kijken, levert paardencoaching je waardevolle inzichten op. Snel, praktisch en met blijvend effect. Een teamcoaching met paarden kan heel goed deel uitmaken van een veranderingstraject. Bijkomend voordeel is dat de teamleden elkaar ook op een andere manier ervaren en aan het werk zien. In de praktijk blijkt dat dit het onderling begrip, vertrouwen en de werksfeer ten goede komt.

Paarden zijn prachtige, zuivere spiegels. Dat maakt ze ook zo geschikt als co traainers in trainingen gericht op communicatie, samenwerking en leiderschap. Een sessie paardencoaching verhoogt het leereffect en helpt om een blijvend resultaat te realiseren.

De trainers die paardencoaching inzetten binnen hun trainingen, vergroten de impact en verhogen het resultaat van hun trainingen. Voel je vrij om eens te brainstormen over de mogelijkheden.

terug naar paardencoaching

 

Comments are closed.