Paardencoaching

Paardencoaching is een bijzondere vorm van coachen waarbij ervaren en beleven centraal staan. Sinds 2008 help ik met paarden als co-trainer mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei als professional. Zowel individueel als in groepen.

De dynamiek van het paard en de kudde dient als analogie voor de processen in het team, samenwerking en communicatie en geeft inzicht in jouw rol en positie.

De aard van het paard als kuddedier en prooidier is gericht op overleven, leiderschap en rangorde. Hij voelt de sfeer aan en reageert op het gedrag dat je laat zien en op je innerlijke toestand. Zonder oordeel geeft hij direct feedback. De ontmoeting met het paard levert vaak snel, mooie waardevolle inzichten  in je vraag op, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden. Hij nodigt je uit om geloofwaardig te zijn vanuit je echte, authentieke kracht. Een paard weet in een fractie van een seconde of je echt leiding wil geven en of je op eigen benen durft te staan. Of je graag de controle wilt houden of dat je “de teugels durft te laten vieren”.

Zowel in je werk als in het dagelijks leven. Je ontdekt verborgen talenten en kwaliteiten die je direct kan inzetten in het samenwerken met het paard zodat je je eigen kracht weer voelt. Je komt in beweging en zet stappen om je wensen te realiseren. Zo past paardencoaching ook prima in een loopbaanprogramma.

Met paardencoaching groei je in: assertiviteit, grenzen stellen, authenticiteit, zelfvertrouwen, openheid, samenwerken, verbinding, persoonlijke kracht en leiderschap.

Paardencoaching zet ik als leermiddel en werkvorm in bij:

  • Persoonlijke vragen over loopbaan en competentieontwikkeling
  • Opleidingsprogramma’s  voor leiderschapsontwikkeling en management development
  • Coaching bij persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit
  • Teamtrainingen, teambuilding en teamontwikkeling.

In diverse workshops  maak je kennis met paardencoaching of werk je in een klein groepje aan je persoonlijke vraag. Een individuele sessie is natuurlijk ook mogelijk.

Managementtrainers en (kinder) coaches zetten paardencoaching vaak in als onderdeel van hun programma op het gebied van leiderschap,  communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt vanaf de grond gewerkt. Mocht je bang zijn voor paarden, laat je dan niet weerhouden om het een keer te ervaren. Lees hier hoe anderen het hebben beleefd.

Mijn vaste werkplek voor de paardencoaching is Gouda. Verder beschik ik over verschillende locaties in de Randstad. Ook is het mogelijk om op je eigen locatie met je eigen paard(en) een workshop of individuele sessie te doen. Bel me gerust als je nog vragen hebt of mail naar ine.ruijfrok@planet.nl.

 

 

Comments are closed.